ua en ru

ПриватБанк втратив понад 5 млрд гривень депозитів у період турбулентності, - Шлапак

ПриватБанк втратив понад 5 млрд гривень депозитів у період турбулентності, - Шлапак Фото: Олександр Шлапак

Наразі ситуація вирівнялася

Державний банк ПриватБанк втратив майже 5 мільярдів гривень депозитів під час так званого періоду турбулентності при передачі установи у державну власність. Про це сьогодні під час прес-конференції заявив голова правління банку Олександр Шлапак, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми втратили за час всієї турбулентності, - але з 19.12. 2016, а не за цілий 2016 рік, - 5,2 мільярди гривень і десь приблизно зараз вирівняли ситуацію в нуль порівняно з початком року... Я думаю, що сьогодні ми вже виходимо в плюс по гривневому ресурсу", - заявив Шлапак.

За його словами, стабілізація ситуації була головним завданням для нового правління банку. Основна увага керівництва була приділена гривні, з якою ПриватБанк планує працювати у подальшому.

"Що стосується доларового ресурсу, ми маємо відтік, він невеликий, він складає на сьогодні з початку року 95 мільйонів доларів", - зазначив Шлапак.

Нагадаємо, державний ПриватБанк 31 січня 2017 року погасив заборгованість з рефінансування Національному банку України в сумі 2,384 млрд гривень.