ua en ru

Присяжнюк: В Україні за 6 міс. 2013 р. виробництво кисломолочних продуктів зросло на 11,4%

В Україні продовжує зростати виробництво молока. Так, за попередніми прогнозами, до кінця року воно виросте на 2,4%. Це дозволить збільшити експорт на 5% і знизити імпорт на рекордні 22%. Тому, щоб подібна позитивна тенденція продовжувалася, уряд і надалі надаватиме допомогу виробникам молока. Про це сьогодні повідомив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк.

"В Україні з початку поточного року зберігається почалася в 2012 році тенденція до зростання виробництва молока. Так, за півроку воно склало 5,5 млн т, що на 1% більше, ніж за відповідний період минулого року. Зокрема, найбільше зросло виробництво кисломолочних продуктів - на 11,4%, і сирів - на 6,8%. Мінагрополітики прогнозує, що подібна динаміка збережеться і до кінця року", - зазначив Микола Присяжнюк.

Так, до кінця поточного року виробництво молока всіма категоріями господарств зросте на 2,4% і складе 11,6 млн т. Це дозволить збільшити експорт і скоротити поставки імпортного молока.

"Очікується, що за підсумками року за кордон буде експортовано до 1 млн т молока, що на 5% більше, ніж у 2012 р. Також істотно знизиться імпорт - на 22%, до 0,3 млн т. Такі прогнози дають нам впевненість у тому, що державні програми підтримки галузі необхідно продовжувати", - повідомив глава відомства.

Також Микола Присяжнюк відзначив, що разом із збільшенням виробництва зросте і внутрішнє споживання. Так, середньорічне споживання молока та молокопродуктів населенням очікується на рівні 217 кг на людину, що на 2,6 кг більше, ніж у 2012 р.