ua en ru

Присяжнюк: В Україні з початку року на 46% збільшилося виробництво дитячого харчування

На полицях магазинів зростає пропозиція вітчизняного дитячого харчування. Так, з початку року в Україні виробили понад 16 тис. т продукції для дітей, що на 46% більше, ніж за аналогічний період минулого року. Для досягнення таких результатів уряд створив всі умови, щоб виробництво дитячого харчування розвивалося. Так, податки від діяльності профільних підприємств йдуть на їх модернізацію та розширення асортименту. Про це повідомив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк, повідомляє прес-служба міністерства.

"Виробництво дитячого харчування - це стратегічний сектор вітчизняної харчової промисловості. Тому ми поставили перед собою амбітне завдання - модернізувати потужності галузі та забезпечити внутрішній ринок широким асортиментом дитячого харчування вітчизняного виробництва. І завдяки вдалій політиці уряду виробництво за півроку виросло на 46% до аналогічного періоду минулого року", - зазначив міністр.

Так, за 6 міс. цього року в Україні вироблено 16 тис. т продукції дитячого харчування. При цьому найбільші темпи зростання продемонструвало виробництво рідкого дитячого харчування на молочній основі - на 51%. Його виробили майже 12 тис. т.

Микола Присяжнюк зазначив, що така динаміка зростання виробництва дозволить забезпечити імпортозаміщення цієї продукції і направити значну її частину на експорт.

"Щоб виробники дитячого харчування були забезпечені необхідним рослинним і тваринним сировиною, в Україні протягом найближчих двох років створять 80 сировинних зон відповідно до програми активізації розвитку економіки", - нагадав Микола Присяжнюк.