ua en ru

Присяжнюк: В Україні на 36% зросло виробництво дитячого харчування

За чотири місяці цього року в Україні на 36% збільшилося виробництво дитячого харчування - до 11 тис. тонн. При цьому, постачання дитячих сумішей за кордон зросло на 25%, до 336 тонн, повідомив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк.

«Завдяки тим умовам, які створила держава, виробництво дитячого харчування в Україні постійно розвивається. На сьогоднішній день виробники стали більш зацікавленими в модернізації потужностей і відкритті нових об'єктів. Відповідно, розширюється асортимент дитячого харчування, нарощуються обсяги його виробництва. За 4 місяці виробництво дитячого харчування досягло майже 11 тис. тонн, тобто виросло на 36%, порівняно з аналогічним періодом 2012 р.», - зазначив Присяжнюк.

Так, в Україні істотно збільшилося виробництво рідкого дитячого харчування на молочній основі - на 39%, і дитячих соків - на 27%. А поряд із зростанням обсягів виробництва, розширився і експорт. За чотири місяці поставки дитячих сумішей за кордон збільшилися приблизно на 25%, до 336 тонн.

Присяжнюк також зазначив, що протягом двох років планується здійснити імпортозаміщення продуктів дитячого харчування на12%. Для цього, відповідно до Державної програми активізації розвитку економіки, будуть сформовані понад 80 сировинних зон, що сприяють виробництву безпечних та якісних продуктів дитячого харчування.