ua en ru

Присяжнюк: У вересні в Маріуполі відкриється ОРСП "Азовський"

У вересні в Україні відкриється ще один ринок сільгосппродукції - "Азовський" у Маріуполі. Це свідчить про те, що ОРСП довели свою ефективність. Купуючи продукцію на них, громадяни істотно економлять. Так, зараз овочі борщового набору на ОРСП в середньому на 38% дешевше, ніж у супермаркетах.

У вересні в Україні відкриється ще один ринок сільгосппродукції - "Азовський" у Маріуполі. Це свідчить про те, що ОРСП довели свою ефективність. Купуючи продукцію на них, громадяни істотно економлять. Так, зараз овочі борщового набору на ОРСП в середньому на 38% дешевше, ніж у супермаркетах. Про це повідомив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк (на фото).

"Оптові ринки сільгосппродукції вже придбали велику популярність серед споживачів і сільгоспвиробників. І це очевидно. Адже, купуючи тут харчі без посередників, можна значно заощадити. Особливо це стосується овочів, хороший урожай яких збирають в Україні. Так, в середньому вартість овочів борщового набору на ОРСП на 38% нижче, ніж у мережах супермаркетів", - зазначив міністр.

Присяжнюк додав, що, наприклад, на львівському "Шуварі" овочі дешевше магазинних на 50%, на київському "Столичному" - на 40%, а на донецькому "Господар" - 26%.

"Така різниця пояснюється дуже просто - на ОРСП немає посередників. Крім того, тут дрібнотоварні виробники не переплачують за послуги ринку і можуть зберігати свою продукцію у високотехнологічних сховищах. Тому держава продовжить розвивати цей канал збуту. В цьому місяці ми плануємо відкрити ще один такий ринок в Маріуполі. ОРСП "Азовський" поповнить трійку провідних оптових ринків України", - підкреслив Присяжнюк.