ua en ru

Присяжнюк звільнив начальника управління промисловості, транспорту та зв'язку Київської ОДА Діденка

Голова Київської облдержадміністрації Анатолій Присяжнюк звільнив начальника управління промисловості, транспорту та зв'язку Київської ОДА Сергія Діденка, повідомляє прес-служба КОДА.

"Сьогодні я зустрівся з перевізниками Київської області, щоб з перших вуст почути їхню думку щодо проведення конкурсу на визначення перевізників пасажирів та обговорити їхні вимоги. Насправді не все так однозначно, як мені доповідали. Багато питань можна б було зняти в ході роз'яснювальної роботи серед перевізників. Однак непрофесійні дії деяких представників облдержадміністрації призвели до збурення громадськості, - зазначив голова КОДА. - Я стою на позиції, що в області повинні працювати місцеві виробники, як послуг так і товарів. Однак, це не повинно бути догмою. Якщо хтось пропонує кращі умови, більш лояльну цінову політику для споживача, він повинен працювати на ринку Київщини і створювати здорову конкуренцію".

Коментуючи причини відставки начальника управління промисловості, транспорту та зв'язку Сергія Діденка, губернатор наголосив: "Мені потрібні керівники, які захищають інтереси держави і громади, а не збурюють суспільство".

Наразі проходить засідання конкурсного комітету, де визначаються перевізники пасажирів, які працюватимуть в Київській області.

Нагадаємо, 26 лютого маршрутники, що працюють по 15 маршрутах з Вишневого, Боярки, Тарасівки, Коцюбинського, Петровського, Петропавлівської Борщагівки до Києва, відмовилися виходити в рейс. Причиною страйку стала незгода з тим, що тендер на перевезення по Київській обл. ще в серпні виграла одна компанія, у якої немає досвіду в цій сфері.

Читайте також: Прокуратура Київської обл. перевірить результати конкурсу на маршрутні перевезення до Києва