ua en ru

Присяжнюк: Україні потрібно протягом 6-8 років оновити близько 20 тис. комбайнів

Україні потрібно протягом 6-8 років оновити близько 20 тис. комбайнів. Про це заявив міністр аграрної політики та продовольства України Микола Присяжнюк, який сьогодні, 6 червня, провів робочу зустріч із Надзвичайним і Повноважним Послом Федеративної Республіки Німеччина Гансом-Юргеном Гаймзьотом щодо майбутньої співпраці в аграрному секторі, передає прес-служба Мінагрополітики.
"Сьогодні стоїть завдання Президента й прем'єр-міністра щодо технічного переоснащення зернової галузі і модернізації сільськогосподарської техніки в цілому. Ми чітко розуміємо, що німецькі зернозбиральні комбайни є одними з найпривабливіших та найбільш вигідних з економічної точки зору. І Німеччина дуже зацікавлена в такій співпраці наших країн", - зазначив Микола Присяжнюк.
Очільник Мінагрополітики додав, що сьогодні для німецьких виробників аграрної техніки в Україні є досить великі можливості для реалізації та виробництва.
"Наразі досить великі перспективи особливо в машинобудуванні. Оскільки ринок для реалізації і збуту сільськогосподарської техніки є необмеженим, враховуючи той факт, що ми збираємося збільшити обсяги виробництва зернових. Нам сьогодні треба протягом 6-8 років оновити близько 20 тисяч комбайнів, а також іншої техніки. Вже зараз ми чимало імпортуємо сільськогосподарської техніки з Німеччини", - повідомив міністр.
Микола Присяжнюк зазначив, що сьогодні сторони обговорили чинне законодавство України, аби зробити вигідним спільне виробництво аграрної техніки на території України.
"Крім того, сьогодні Посол Німеччини задекларував, що Європейський Союз буде все робити, щоб у цьому році була підписана угода про зону вільної торгівлі з Україною. Німеччина є однією з провідних країн ЄС, і вона висловила свою зацікавленість і підтримку у цьому напрямку", - наголосив очільник Мінагрополітики.
"Звичайно, обговорили сьогодні і ситуацію в Німеччині щодо овочів і фруктів. Посольство нас запевнило, що це питання не є настільки катастрофічним. Ми домовились спільно контролювати та інформувати один одного та своєчасно й адекватно реагувати на подібні виклики", - повідомив Микола Присяжнюк.
Міністр також додав, що сьогодні він мав також зустріч із керівництвом Deutsche bank, який виявив бажання співпрацювати на ринку зернових.