ua en ru

Присяжнюк: Україна планує розпочати експорт м'яса, олії та кондитерки в Корею

Україна планує збільшити поставки сільгосппродукції в Південну Корею. Зокрема зерна, соняшникової олії і кондитерки. Крім того, Україна вже готується розпочати експорт м'яса на корейський ринок.

Україна планує збільшити поставки сільгосппродукції в Південну Корею. Зокрема зерна, соняшникової олії і кондитерки. Крім того, Україна вже готується розпочати експорт м'яса на корейський ринок. Про це йшлося сьогодні у ході зустрічі міністра аграрної політики і продовольства Миколи Присяжнюка (на фото) з президентом асоціації міжпарламентських зв'язків з Україною Національної Асамблеї Республіки Корея Чо Джонг Сік.

"Для нас важливо, щоб 10-15% сільгосппродукції та продуктів харчування, які імпортує Корея, були українськими. Так, вже в минулому році Україна успішно почала експорт овочів в Корею. Однак у нас є високий потенціал також і по інших позиціях. Зокрема, Україна вже найближчим часом планує увійти в число основних постачальників зерна в Корею", - зазначив Присяжнюк.

Міністр наголосив, що якість українського зерна вже визнано низкою країн регіону, зокрема, Китаєм, Японією, Бангладеш. Тому відкриття корейського ринку.

У свою чергу, корейська сторона підтвердила зацікавленість у закупівлі українського зерна і м'яса. Так, зараз в Україні вже завершується сертифікація відповідних українських підприємств.

"Однак ми розглядаємо не тільки ринок зерна і м'яса. Україна може розширити присутність та іншої вітчизняної сільгосппродукції у Кореї, наприклад, соняшникової олії і кондитерки", - додав Присяжнюк.