ua en ru

Присяжнюк: Україна забезпечить країни Азії та Африки зерном

Протягом найближчих років Україна увійде до трійки світових лідерів з виробництва зерна. Саме зерно стане для держави не менш важливим активом, ніж нафта або газ. Тому Україна вже націлена на впевнену і навіть агресивну політику на глобальному продовольчому ринку. Про це сьогодні в ході прес-конференції заявив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк.

"Вже через кілька років Україна зрівняється з виробництва зерна з Росією і увійде до трійки світових лідерів. Україна підтвердить свій статус гравця вищої світової ліги, маючи головний джокер - продовольство. Населення планети зростає, і тому вже скоро зерно стане не меншим активом, ніж нафта або газ", - підкреслив міністр.

Також, за словами Миколи Присяжнюка, Україна планує значно розширювати ринки збуту як зернових, так і іншої сільгосппродукції.

"Ми не зупинимося на китайському ринку зернових. Країни Східної і Південно-Східної Азії, Близького Сходу, Північної та Центральної Африки все більше потребують поповнення внутрішнього ринку зерна за рахунок імпорту. Тому наша мета - щоб це було українське зерно. І Україна вже націлена на впевнену, навіть агресивну політику на глобальному продовольчому ринку", - підсумував міністр