ua en ru

Присяжнюк: З початку року в Україні придбано 12 тисяч одиниць сільгосптехніки

З початку року українські аграрії придбали понад 12 тисяч одиниць техніки. А це на 25% більше, ніж торік за аналогічний період. Цьому сприяли, у тому числі, державні лізингові програми. На них у Програмі активізації розвитку економіки на 2013-2014 роки передбачено майже 1,3 мільярда гривень. Про це повідомив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк.

"На сьогодні в Україні триває активна робота щодо оновлення парку сільгосптехніки. Адже осінньо-польові роботи - в активній фазі. Крім того, очікується високий урожай і треба максимально уникнути його втрат при збиранні. Так, вже з початку цього року вітчизняні аграрії придбали понад 12 тисяч одиниць сільгосптехніки. А це на 25% більше, ніж у минулому році", - зазначив Присяжнюк.

Зокрема, аграрії придбали 2,3 тисячі тракторів, 1,3 тисячі одиниць ґрунтообробної техніки, майже 900 - посівної техніки, 512 зернозбиральних комбайнів і т.д.

Глава відомства також відзначив, що майже половина придбаної в цьому році техніки вітчизняного виробництва. І цей показник зростатиме. Адже зараз на українських підприємствах з виробництва сільгосптехніки реалізуються спільні з іноземними виробниками інвестиційні проекти.

"Необхідно також стимулювати покупців цієї техніки - українських аграріїв. Для цього діють спеціальні програми лізину. Так, у Програмі активізації економіки на них передбачено 1,3 мільярда гривень на придбання майже 4 тисяч одиниць складної сільськогосподарської техніки вітчизняного виробництва", - повідомив Присяжнюк.