ua en ru

Присяжнюк: З початку року на підтримку тваринництва направлено 342 млн грн

З початку року аграрії отримали від держави на розвиток тваринництва майже 342 мільйони гривень. Крім такої підтримки Мінагрополітики пропонує скоротити ланцюг реалізації продукції селян, і найближчим часом у Києві з'явиться 10 таких точок збуту. Про це сьогодні під час прес-конференції повідомив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк.

"Зростання врожаю зерна допоміг збільшити кормову базу для тваринництва. Крім того, в Україні вже третій рік продовжують діяти програми державної підтримки тваринництва. Це і дотацію за збереження та утримання худоби, і компенсація вартості придбаних доїльних апаратів, племінних телиць, доплата за зданий на забій худобу. Також діє програма часткового відшкодування будівництва та реконструкції тваринницьких комплексів", - зазначив міністр.

За словами Присяжнюка, з початку року на ці програми держава направило майже 342 мільйони гривень. Проте глава міністерства зазначив, що однієї дотаційної підтримки мало.

"Селянин має право реалізовувати свою вироблену продукцію за гідну ціну. Адже це основна економічна мотивація. Тому ми ініціюємо скорочення маркетингового ланцюга реалізації фермерської продукції. І саме це повинно дати окремий додатковий ефект для виробника - селянина", - підкреслив міністр.

Також Присяжнюк додав, що в Києві найближчим часом стартує пілотний проект таких пунктів збуту. Зокрема, їх планується створити близько 10. У них споживачі зможуть придбати фермерську продукцію прямо від сільгоспвиробників.