ua en ru

Присяжнюк: Близько 1,7 млн ​​тонн зерна в портах готові до експорту

Україна планує зайняти друге місце на світовому ринку зерна. До виконання цієї амбітної задачі має активно долучитися і держава. Зокрема, органи влади повинні активізувати свою роботу для просування вітчизняної сільгосппродукції за кордон. Про це сьогодні на брифінгу в Кабміні заявив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк.

"Експортні амбіції України - це, ні багато, ні мало, друге місце на світовому ринку зерна після США і 10% від загального обсягу світової торгівлі зерном. Ці завдання вимагають активної ролі держави у формуванні правил гри на всій маркетингового ланцюга просування продукції від виробника до споживачеві, у тому числі і на експорт", - підкреслив міністр.

Микола Присяжнюк також зазначив, що експорт зерна в цьому році стане найбільшим в історії.

"Можливості експорту зерна складуть до 28 млн т. І такий обсяг є найбільшим в історії нашої держави. Нагадаю, минулого року експорт склав 23 млн т, а найвищий обсяг експорту - у 2011/2012 маркетинговому році - 24,5 млн т" , - нагадав міністр.

Микола Присяжнюк також повідомив, що на сьогоднішній день вже експортовано 2,3 мільйона тонн зерна. А в портових терміналах і на судах знаходяться 1,7 млн ​​т.