ua en ru

Присяжнюк: На цьому тижні будуть врегульовані тарифи "Укрзалізниці" на перевезення зерна

На поточному тижні планується врегулювати тарифи «Укрзалізниці» на перевезення зерна. Зокрема, спеціальна міжвідомча група розгляне обгрунтованість цін на внутрішні та експортні перевезення зерна, заявив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк.

«Зараз за дорученням уряду працює міжвідомча робоча група з питань логістичних витрат і підвищення ефективності експорту зерна. І на цьому тижні буде розглянуто питання врегулювання вартості тарифів внутрішніх і експортних перевезень «Укрзалізниці»», - сказав він.

Присяжнюк повідомив, що логістичні витрати, пов'язані з експортом зерна, складають у середньому близько 550 грн за тонну пшениці. По кукурудзі ця цифра складе близько 765 грн за тонну. Тому глава МінАП зазначив, що, завдяки роботі міжвідомчої робочої групи, вдасться знизити вартість логістичних послуг, в тому числі, транспортування для аграріїв.

«Держава і Антимонопольний комітет повинні втрутитися, щоб дати можливість сільгоспвиробнику отримати високі доходи. І сьогодні наше завдання - здешевити вартість логістичних послуг як мінімум на 200-300 грн. Тому наша позиція буде жорсткою», - підкреслив міністр.