ua en ru

Присяжнюк: Лізингові програми в аграрному секторі має здійснювати Мінагрополітики

Лізингові програми в аграрному секторі має здійснювати Мінагрополітики. Таку пропозицію буде представлено на розгляд уряду найближчим часом. Про це сьогодні в ході брифінгу на засіданні Кабміну повідомив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк, передає кореспондент РБК-Україна.

"Моя позиція була і залишається незмінною - здійсненням лізингових програм має займатися то міністерство, яке щодня працює з аграріями. Тільки профільне відомство краще знає, як налагодити оптимальні лізингові механізми отримання аграріями техніки. Тому ми будемо ініціювати на Уряді розгляд питання про передачу "Украгролізингу" у підпорядкування Мінагрополітики", - зазначив міністр.

За словами Миколи Присяжнюка, перевірка Держфінінспекції підтвердила, що "Украгролізинг" кошти витрачав, але потрібно ще провести детальний аналіз цих фактів. При цьому міністр підкреслив, що саме "Украгролізинг" є тією ключовою структурою, яка дає можливість дрібним і середнім сільгоспвиробникам придбати необхідну техніку. Тому її діяльність необхідно оптимізувати і зробити доступною для аграріїв.

Варто нагадати, що завдяки саме лізинговими програмами селяни отримали реальну можливість придбати сучасну сільгосптехніку. Над розробкою цих програм тривалий час працювали в Мінагрополітики.