ua en ru

Присяжнюк: "Херсонмаш" почав виробництво комбайнів з німецькою компанією

Україна веде переговори з італійськими, фінськими, китайськими компаніями про спільне виробництво сільгосптехніки. Також вже на завершальному етапі переговори з компанією John Deer. Про це сьогодні в ході брифінгу в Кабміні повідомив міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк.

"Сьогодні всесвітньо відома компанія CLAAS і Херсонський машинобудівний завод почали виробництво високопродуктивних зернозбиральних комбайнів. І уряд планує продовжити спільне виробництво сільгосптехніки разом з іншими міжнародними компаніями", - повідомив міністр.

Зокрема, зараз ведуться переговори з John Deer, а також італійськими, фінськими та китайськими компаніями-виробниками.

"На сьогоднішній день в Україні зняті всі законодавчі перепони. Тому для іноземних компаній прийшов час інвестувати у виробництво сільгосптехніки в Україні", - зазначив Микола Присяжнюк

"Модернізація парку зернозбиральної техніки у співпраці з компанією CLAAS та Херсонським машинобудівним заводом дозволить забезпечити потреби с/г виробників у якісній техніці, допоможе збільшити валове виробництво зерна до 7 млн тон на рік, і, водночас, зменшить втрати зерна під час його збирання, - наголосив керівник Департаменту нацпроектів Юрій Гусєв. - А як відомо, щорічні втрати врожаю через несвоєчасність збирання становлять понад 6 млн тонн зерна, що в середньому еквівалентно 12 млрд грн", - сказав керівник Департаменту нацпроектів Юрій Гусєв.