ua en ru

Присяжнюк: Для залучення інвесторів необхідно ввести довгострокову оренду сільгоспземель

Інвесторів у АПК може стати більше. Для цього необхідно спростити системи відводу земельних ділянок для інвестиційних проектів і впровадити довгострокову оренду земель сільгосппризначення. Завдяки цьому бізнес буде впевненіше почувати себе і не боятися вкладати кошти в сільське господарство. Про це в ході дискусійної панелі "Інвестиції в аграрну галузь України. Нагодуємо світ разом!", що відбулася в рамках першої міжнародної бізнес-конференції ABC: Ukraine & Partners, повідомив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк.

"Що стосується сфери земельних відносин, то стратегічно важливим і цікавим для інвесторів є спрощення системи відведення земельних ділянок для інвестиційних проектів і впровадження довгострокової оренди земель сільгосппризначення", - зазначив міністр.

Глава відомства повідомив присутнім, що зараз завершено розробку низки основних земельних законів, частина з яких вже прийнята Верховною Радою України.

"Цих законів чекали інвестори і міжнародне співтовариство. Зокрема, прийняті закони "Про державний земельний кадастр", щодо розмежування земель державної та комунальної власності, щодо проведення робіт із землеустрою, пов'язаних із встановленням і зміною меж сіл, селищ, міст, районів", - підкреслив Присяжнюк.

Нагадаємо, що ABC: Ukraine & Partners стала першою в історії України міжнародної бізнес-конференцією, організованою з ініціативи уряду.