ua en ru

Присяжні визнали винним обвинуваченого у вбивстві Нємцова

Присяжні визнали винним обвинуваченого у вбивстві Нємцова Фото: Борис Нємцов (flickr.com-Valerij Ledenev)

Згідно з рішенням присяжних, Дадаєв не заслуговує поблажливості

У Російської Федерації в ході засідання в Московському окружному військовому суді колегія присяжних визнала Заура Дадаєва винним у вбивстві російського політика Бориса Нємцова. Про це повідомляє "Медуза".

"В Московському окружному військовому суді колегія присяжних визнала колишнього офіцера батальйону МВС "Північ" Заура Дадаєва винним у вбивстві Бориса Нємцова. За рішенням присяжних Дадаєв не заслуговує поблажливості", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляється, на думку присяжних, стороні обвинувачення вдалося довести, що Дадаєв разом з іншими підсудними скоїв злочин.

Наголошується, що за рішення про винність Дадаєва проголосували 10 присяжних, тоді як двоє присяжних не вважають його винним. Крім того, четверо з 12 присяжних вважають, що обвинувачений заслуговує поблажливості.

Згідно з процедурою, після рішення присяжних слідує обговорення суду, потім прокуратура повинна запросити покарання для підсудних, після чого буде оголошено сам вирок.

Як повідомляє "Медіазона", винними у вбивстві Нємцова, крім Дадаєва, присяжні визнали і інших фігурантів справи - Темірлана Ескерханова, Анзора і Шадіда Губашевих і Хамзата Бахаєва.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Заур Дадаєв, обвинувачений в вбивстві Нємцова, заявив про свою невинність під час слухань у Московському окружному військовому суді.