ua en ru

Прийняті зміни в законодавство дозволять легалізувати 90% ринку IT-компаній, - Семиноженко

Прийняті зміни в законодавство дозволять легалізовувати 90% ринку IT-компаній. Про це в ході брифінгу заявив голова Державного агентства з питань науки, інновацій і інформатизації України, академік НАНУ Володимир Семиноженко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Мінімум 50% ринку IТ працює в тіні. Я думаю, що нам вдасться легалізувати мінімум 90% IT-компаній, які сьогодні працюють в тіні або ведуть свою діяльність в сірому режимі", - сказав Семиноженко.

Він пояснив, що згідно з ухваленими законопроектами "Про державну підтримку розвитку індустрії програмної продукції" (№8267) і змінам до Податкового кодексу України відносно спеціального режиму оподаткування суб'єктів індустрії програмної продукції (№9744) нові правила передбачають звільнення від ПДВ на послуги, які надаються у сфері інформатизації, оплату податку на прибуток ІТ-підприємств на рівні 5%, оплату податку на доходи також на рівні 5%. Єдиний внесок на обов'язкове соціальне страхування складе 36,76% від суми, що рівне двом мінімальних заробітним платам. Під дію закону потраплять ті компанії, обсяг доходів яких від діяльності у сфері інформатизації складає не менше 70% від загального обсягу доходів.

Нагадаємо, 24 травня ВР схвалила економічний експеримент, що впроваджує податкові пільги в ІТ-індустрії.