ua en ru

Прийняття законопроекту про валюту не вплине на обмінний курс, - НБУ

Прийняття законопроекту про валюту не вплине на обмінний курс, - НБУ Julia Berezovska/ Press office NBU

2 березня Нацрада реформ схвалила розроблений НБУ проект закону "Про валюту"

Прийняття законопроекту "Про валюту" не позначиться на платіжному балансі і курсі валют на українському ринку. Про це сьогодні, 5 березня, під час брифінгу заявив заступник голови Національного банку України (НБУ) Олег Чурій, передає кореспондент РБК-Україна.

"У нас є паралельний процес - це валютна лібералізація. Безумовно, це не повинно вплинути негативним чином на ситуацію на ринку, оскільки ми при знятті обмежень будемо керуватися також нашим планом здійснення валютної лібералізації", - заявив Чурій.

Заступник голови НБУ зазначив, що в разі прийняття законопроекту "Про валюту" регулятор зможе зняти неефективні норми у сфері валютного законодавства.

"Якщо закон буде прийнятий найближчим часом, то у нас є всі сподівання, що нова модель зможе заробити в цьому році", - додав Чурій.

Нагадаємо, 2 березня Національна рада реформ розглянула і схвалила розроблений НБУ проект закону "Про валюту".

Зазначимо, новий законодавчий акт запроваджує принцип "дозволено все, що не заборонено" і передбачає введення поступової, послідовної та гнучкої лібералізації на валютному ринку України, вільний рух капіталу та інших валютних цінностей, а також ліквідується такий захід впливу, як зупинення зовнішньоекономічної діяльності.