ua en ru

Прийняття закону про право на освіту осіб з особливими потребами допоможе 40 тисячам дітей, - Луценко

Прийняття закону про право на освіту осіб з особливими потребами допоможе 40 тисячам дітей, - Луценко Фото: Ірина Луценко

У бюджеті на 2017 рік для цього передбачено 209 млн гривень

Прийнятий Верховною Радою Закон про внесення змін до Закону України "Про освіту" щодо особливостей доступу осіб з особливими освітніми потребами до освітніх послуг" дозволить профінансувати у 2018 році навчання майже 40 тис. дітей з особливими потребами. Про це сьогодні під час брифінгу у Верховній Раді заявила представник президента у Верховній Раді Ірина Луценко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Проголосований законопроект дає можливість з наступного фінансового року профінансувати для 40 тис. дітей з такими потребами можливість навчатися та отримувати інклюзивна освіта в Україні", - заявила Луценко.

Нардеп зазначила, що у державному бюджеті на 2017 рік закладено 209 млн гривень на забезпечення інклюзивною освітою дітей з особливими потребами. На навчання однієї такої дитини зараз необхідно близько 17 тис. гривень на рік.

Нагадаємо, сьогодні, 23 травня, Верховна Рада України підтримала за основу і в цілому законопроект №6437 "Про внесення змін до закону" Про освіту "щодо особливостей доступу осіб з особливими освітніми потребами в освітніх послуг".