ua en ru

Прийняття закону про особливий статус районів Донбасу не означає припинення АТО, - Ковальчук

Прийняття закону про особливий статус деяких районів Донецької та Луганської областей не означає припинення антитерористичної операції (АТО).

Прийняття закону про особливий статус деяких районів Донецької та Луганської областей не означає припинення антитерористичної операції (АТО). Про це РБК-Україна повідомив голова фракції "Удар" Віталій Ковальчук.

"Ці процеси синхронізуються. Вони повинні бути синхронізовані, тому що цей процес, який передбачає складення зброї, виведення важкої техніки, забезпечення встановлення громадського порядку. Якщо буде визначено, що військові підрозділи можна вже відводити місця їх базової дислокації, то вони будуть відведені. Але, наприклад, там буде залишатися підрозділ Національної гвардії. Це процес, який не закінчиться за один день, але реалізація мирного плану в будь-якому випадку передбачає завершення АТО", - заявив Ковальчук.

Він пояснив, що процес завершення АТО і проведення місцевих виборів синхронізовані.

"Якщо буде повернена дія української влади на цій території, то з цього моменту ми матимемо всі підстави для того, щоб казати про можливість завершення проведення там АТО", - сказав нардеп.

Нагадаємо, народні депутати 16 вересня 2014 р. підтримали законопроект № 5081 "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей". За відповідне рішення проголосували 277 народних депутатів.