ua en ru

Прийняття закону про винесення супермаркетів за межі населених пунктів призведе до подорожчання продуктів на 20%, - учасник ринку

Голова Наглядової Ради ПрАТ "Фуршет" Ігор Баленко вважає, що прийняття законопроекту народного депутата Олега Царьова про винесення за межі населених пунктів всіх супермаркетів, призведе до подорожчання продуктів мінімум на 20%. Про це він заявив в ході онлайн-конференції в РБК-Україна.

"Це було б нововведення для всього світу. Закон про те, що в місті не повинно бути супермаркетів, ... це призвело б лише до подорожчання продуктів харчування мінімум на 20% тому що маленькі магазини, які передбачається залишити (300 метрів), вимагають більше логістики, матимуть мало полиць і виходить, якісь види продукції потрапили б тільки на полиці магазинів, тому що в 300 метрів не розмістиш ... фреш-групу - овочі, кулінарію, випічку", - сказав Баленко.

Він зазначив, що українські законодавці повинні розуміти, що втручатися в сферу торгівлі таким чином, значить - підривати економіку України.

Читайте також: Нардеп від ПР пропонує встановити частку асортименту вітчизняної продпродукціі в супермаркетах на рівні 80%.