ua en ru

Ухвалена резолюція ПАРЄ достатньо захищає інтереси України, - Логвинський

Ухвалена резолюція ПАРЄ достатньо захищає інтереси України, - Логвинський Фото: Георгій Логвинський розповів подробиці резолюції ПАРЄ щодо України

Член української делегації зазначив, що резолюцію ПАРЄ не можна назвати ідеальною

Резолюція Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) щодо України, ухвалена в середу, 25 січня, не ідеальна, проте достатньо захищає інтереси нашої країни. Про це заявив народний депутат України, член делегації Верховної Ради в ПАРЄ Георгій Логвинський в ефірі "112 Україна".

"Не можна сказати, що у нас все ідеально, і не можна назвати цю резолюцію ідеальною, але вона достатньо захистила наші інтереси і показала, що реформи в нашій країні є, ми на правильному шляху... Я дуже сподіваюся, що зараз на нас чекає позитивний час", - сказав він.

Логвінський також додав, що українська делегація чекала набагато негативнішої доповіді.

"Але вона дуже збалансована, і це результат нашої плідної роботи з доповідачами. Після чого існує другий ризик – це поправка в залі, подати певні зміни і за них проголосувати. І тут теж більшість поправок ми змогли відбити на комітеті, який визнав, що ці поправки все-таки не відповідають тим принципам, які бачили доповідачі, тому комітет проголосував не підтримувати ці поправки", - розповів Логінський.

У результаті, зі слів нардепа, опоненти України використали останні методи боротьби – зробили усні поправки.

"На цій процедурі існують певні обмеження. Якщо раптом з’являється поправка, про яку раніше ніхто не знав і чує її в залі, то вона може пройти тільки в тому разі, якщо в залі не встане 10 депутатів з 5 країн Ради Європи. Ми були готові, що може статися така неприємна ситуація", - також зазначив депутат.

Нагадаємо, у середу, 25 січня, Парламентська асамблея Ради Європи підтримала проект резолюції "Функціонування демократичних інституцій в Україні".