ua en ru

Прийнята програма МВФ дозволить Україні отримати ще 7,5 млрд дол., - Яценюк

Прийнята програма Міжнародного валютного фонду (МВФ) відкриває Україні двері для отримання ще 7,5 млрд дол. допомоги для стабілізації та зростання економіки. Про це сьогодні в Кабінеті міністрів заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, передає кореспондент РБК-Україна.

"Прийнято рішення про виділення Україні 17,5 млрд дол. Це 4-річна програма, яка є відповіддю на проведення в Україні реформ і яка зобов'язує нас не зупинятися і рухатися далі. Програма передбачає чотирирічний план економічної і фінансової стабілізації країни і відкриває додатково двері для отримання ще 7,5 млрд дол. допомоги для стабілізації та зростання Української економіки", - заявив Яценюк.

Яценюк зазначив, що таким чином в цілому протягом 4 років Україна отримає 25 млрд дол. ,які дадуть можливість стабілізувати економіку, фінансовий сектор та дії, спрямовані на стабілізацію валютного курсу.

"Вони дадуть можливість рости української економці вже в 2016 р. ", - підкреслив прем'єр.

"Це відкриває нам двері додаткових 7,5 млрд дол., це включає внесок від Світового Банку, ЄБРР, Європейського Інвестиційного Банку та від США, ЄС, Швеції, Швейцарії, Канади, Японії, Німеччини, Польщі. Всі наші партнери, які підтримують нас", - додала міністр фінансів України Наталія Яресько.

Нагадаємо, МВФ схвалив виділення Україні кредиту на 17,5 млрд дол.