ua en ru

Взяли до відома: МЗС Франції відреагувало на публікацію листування по "Нормандії"

Взяли до відома: МЗС Франції відреагувало на публікацію листування по "Нормандії" Фото: Франція відреагувала на публікацію листування щодо підготовки нормандської зустрічі (flickr.com/runemaker)

Міністерство закордонних справ (МЗС) Франції взяло до відома публікацію Росією дипломатичного листування з підготовки нормандської зустрічі на рівні міністрів. У відомстві закликали Москву повернутися до переговорів у затверджених форматах.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на МЗС Франції.

"Ми ухвалили до відома рішення міністра закордонних справ Росії (Сергія - ред.) Лаврова оприлюднити наше листування", - йдеться в повідомленні відомства.

У МЗС назвали публікацію листування таким, що суперечить дипломатичним правилам і звичаям. Підкреслюється, що Німеччина і Франція протягом декількох місяців працювали над продовженням переговорів у нормандському форматі на основі мінських угод. Париж і Берлін висунули кілька конкретних пропозицій для цієї зустрічі на рівні міністрів закордонних справ.

"Ця зустріч була узгоджена між канцлером (Німеччини Ангелою - ред.) Меркель, президентом (Франції Емманюелем - ред.) Макроном і російським лідером (Володимиром - ред.) Путіним у жовтні", - наголошується в релізі.

При цьому, підкреслили у відомстві, Росія відмовилася брати участь у цій зустрічі. МЗС Франції закликало російську сторону повернутися до переговорів і продовжити обговорення у вже затверджених форматах і відповідно до узгоджених принципів.