ua en ru

Принц Йорданії може зайняти пост президента ФІФА

Принц Йорданії може зайняти пост президента ФІФА Фото: Принц Йорданії Алі бін Аль-Хусейн

У лютому 2016 року пройдуть позачергові вибори глави міжнародної федерації футболу

Принц Йорданії Алі бін Аль-Хусейн в середу, 9 вересня, офіційно висунув свою кандидатуру на пост президента Міжнародної федерації футбольних асоціацій (ФІФА) на позачергових виборах, які пройдуть 26 лютого 2016. Про це повідомляє SID.

Відзначимо, Аль-Хусейн вже претендував на пост президента ФІФА. У травні 2015 він був єдиним суперником чинного глави федерації, Йозефа Блаттера.

"На пост президента ФІФА претендують також глава Союзу європейських футбольних асоціацій (УЄФА) Мішель Платіні (Франція), колишній віце-президент ФІФА з Південної Кореї Чхон Мон Джун, зірка бразильського футболу Зіко, глава Футбольної асоціації Ліберії Муса Біліті і колишній нігерійський футболіст Сьогун Одегбамі ", - йдеться в повідомленні.

Вибори нового президента ФІФА пройдуть з грудня 2015 по березень 2016.

Нагадаємо, Зепп Блаттер 2 червня 2015 заявив, що піде у відставку на тлі корупційного скандалу у ФІФА.

Раніше, у Швейцарії були порушені кримінальні справи про хабарі при виборі місця проведення чемпіонатів світу з футболу 2018 і 2022 року, які пройдуть в Росії та Катарі.

Відповідно, Союз європейських футбольних асоціацій (УЄФА) наполягає на перенесенні на більш пізній термін виборів президента Міжнародної федерації футболу (ФІФА) у зв'язку з корупційним скандалом навколо останньої.