ua en ru

Приморський райсуд Одеси скасував засідання по справі Маркова

Судове засідання у Приморському районному суді Одеси по справі екс-народного депутата України Ігоря Маркова 17 лютого не відбудеться, оскільки справу передано в кримський суд.

Судове засідання у Приморському районному суді Одеси по справі екс-народного депутата України Ігоря Маркова 17 лютого не відбудеться, оскільки справу передано в кримський суд. Про це РБК-Україна заявив адвокат Маркова Олександр Казарновський.

"Сьогодні засідання у Приморському райсуді вже не буде, оскільки рішення Вищого спецсуду (перенаправити справу з Приморського райсуду до апеляційного суду Криму для вирішення питання про направлення його для розгляду по суті до суду в межах юрисдикції апеляційного суду Автономної Республіки Крим) вже вступило в силу", - заявив Казарновский.

За його словами, сьогодні ще не відомо, коли апеляційний суд Криму проведе засідання і призначить суд для розгляду справи Маркова по суті.

Нагадаємо, 10 лютого Приморський райсуд Одеси продовжив термін перебування під вартою Маркова до 13 березня.

14 лютого Вищий спеціалізований суд з розгляду цивільних і кримінальних справ задовольнив подання голови апеляційного суду Одеської області Анатолій Луняченко щодо перенаправлення справи Маркова з Приморського райсуду Одеси в будь-який інший суд за межами Одеської області. Кримінальне провадження за звинуваченням Маркова було направлено з Приморського райсуду до апеляційного суду Криму для вирішення питання про направлення його для розгляду по суті до суду в межах юрисдикції апеляційного суду Криму.

Екс-нардеп Марков був затриманий в Одесі 22 жовтня 2013 р. Затримання відбулося в управлінні внутрішніх справ р. Одеси, куди Марков з'явився на допит в 18:00. Йому інкримінували організацію і вчинення побиття учасників пікету в Одесі. Кримінальне провадження розслідується за статтею Кримінального кодексу України, яка передбачає відповідальність за вчинення хуліганства.