ua en ru

У Чернігівській області чоловік захопив злітну смугу військового аеродрому

У Чернігівській області чоловік захопив злітну смугу військового аеродрому Фото: прилучанин використовував злітну смугу аеродрому для сільськогосподарських робіт

Захоплену ділянку підозрюваний використовував для вирощування сільськогосподарських культур

У Прилуках під процесуальним керівництвом місцевої прокуратури завершене досудове розслідування за фактом самовільного захоплення частини злітно-посадкової смуги військового аеродрому, що є земельною ділянкою в зоні особливого режиму використання. Про це повідомила прес-служба прокуратури Чернігівської області.

"Досудовим розслідуванням встановлено, що місцевий житель за відсутності дозвільних документів з травня 2015 року самовільно захопив понад 63 га земель оборони - частину ґрунтової злітно-посадкової смуги аеродрому "Прилуки" військової частини, розташованої в м. Прилуки", - йдеться в повідомленні.

Земельну ділянку чоловік використовував для вирощування сільськогосподарських культур.

Зазначається, що внаслідок таких дій державі завдано шкоди в розмірі понад 1 млн грн.

Обвинувальний акт у кримінальному провадженні направлено до Прилуцького міськрайонного суду для розгляду по суті.

Провадження було відкрите за ч. 2 ст. 197-1 Кримінального кодексу України, що передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк від 2 до 4 років або позбавлення волі на строк до 2 років.

Нагадаємо, у Конотопі під час проведення оперативно-розшукових заходів поліція знайшла в житловому будинку велику кількість зброї.