ua en ru

Наказ про підвищення тарифів УЗ на вантажоперевезення можуть опублікувати вже завтра, - джерело

Наказ про підвищення тарифів УЗ на вантажоперевезення можуть опублікувати вже завтра, - джерело Фото: поїзди (РБК-Україна)

Наказ Міністерства інфраструктури про підвищення тарифів був підписаний 2 жовтня 2017 року

Наказ про підвищення тарифів на вантажні перевезення публічного акціонерного товариства "Укрзалізниця" на 15% може бути опублікований завтра, 31 жовтня, в урядовому виданні "Урядовий кур'єр" після чого набуде чинності. Про це РБК-Україна повідомило джерело в уряді.

Співрозмовник уточнив, що наказ Міністерства інфраструктури було підписано 2 жовтня 2017 року, після чого він проходив процедуру погодження та юстирування в Мін'юсті.

Нагадаємо, 10 жовтня директор по економіці і фінансам УЗ Андрій Рязанцев заявив, що ПАТ "Укрзалізниця" може підвищити тарифи на вантажоперевезення на 15%.

Повідомлялося, що на нараді учасники ринку обговорювали можливість індексації тарифів на залізничні вантажні перевезення в 2017 році у розмірі 15%.

"У січні-серпні 2017 року, порівняно з відповідним періодом 2016 року, зростання вартості залізничних перевезень становить 107%, а індекс зростання цін товарів промислової продукції у відповідності з періодом попереднього року становить 130,8%. Тобто ми маємо різницю у порівнянні цих двох показників у 23,8%, і цей розрив потрібно хоча б зменшити, зокрема, шляхом зміни рівня тарифів. Чому ми купуємо той же метал за ціною на 25-30% вище, ніж рік тому, а свої послуги не можемо навіть на 15% проіндексувати", - зазначив Рязанцев.