ua en ru

Прийом кандидатів до наглядової ради НСТУ від громадськості триватиме до 4 грудня

Прийом кандидатів до наглядової ради НСТУ від громадськості триватиме до 4 грудня Фото: засідання Нацтелерадіо України (112.ua)

Про це 30 листопада повідомили у прес-службі Нацтелерадіо

Громадські об'єднання та асоціації, допущені до участі в конференції з обрання члена наглядової ради Публічного акціонерного товариства (ПАТ) "Національна суспільна телерадіокомпанія України" (НСТУ) у сфері забезпечення прав національних меншин, можуть подавати документи кандидатів до 17:00 найближчої п'ятниці, 4 грудня. Про це повідомили у прес-службі Національної ради з питань телебачення і радіомовлення України (Нацтелерадіо) сьогодні, 30 листопада.

Згідно з порядком проведення конференцій громадських об'єднань і асоціацій, кандидатури до складу наглядової ради НСТУ подаються листом за підписом керівника об'єднання.

Як зазначається, заяви і програми кандидатів на посаду члена наглядової ради НСТУ потрібно подавати у паперовій та електронній формах. Ці відомості здобувачів упродовж двох робочих днів після прийняття мають розмістити на офіційному сайті профільної Нацради.

Водночас співробітники регулятора перевірять кандидатські документи від громадськості на відповідність вимогам статті 9 закону України "Про Суспільне телебачення і радіомовлення України".

Прийом кандидатів до наглядової ради НСТУ від громадськості триватиме до 4 грудня

Фото: зразок заяви кандидата у члени наглядової ради НСТУ (прес-служба Нацтелерадіо)

"За підсумками перевірки (Нацтелерадіо, - ред.) може бути прийнято обґрунтоване рішення про відхилення кандидатур у разі їхньої невідповідності зазначеним вимогам", - зауважили у прес-службі відомства.

Конференція з обрання члена наглядової ради НСТУ у сфері забезпечення прав національних меншин відбудеться 15 грудня, йдеться в анонсі.

Як повідомлялося, у п'ятницю 27 листопада позачергове засідання Нацтелерадіо переоформило 161 ліцензію державних мовників для подальшого їхнього вступу до складу НСТУ. Згідно з постановою Кабміну від 5 серпня 2015 року №567 "Деякі питання утворення ПАТ "НСТУ", це перший етап реорганізації громадського телерадіомовлення в Україні.