ua en ru

Приїхати до Путіна на 9 травня лідери відмовилися 22 країн

Приїхати до Путіна на 9 травня лідери відмовилися 22 країн Президент РФ Володимир Путін

Від участі в параді 70-річчя Перемоги у Москві 9 травня на даний момент відмовилися 22 національних лідера. Свою згоду на участь у параді підтвердили 24 керівника країн, а ще 10 поки не визначилися з рішенням, повідомляє "Комерсант".

У список тих, хто відмовився приїхати до Путіна, увійшли лідери Австрії, Болгарії, Великобританії, Німеччини, Грузії, Ізраїлю, Латвії, Литви, Молдови, Нідерландів, Норвегії, Польщі, Румунії, Словаччини, Словенії, США, України, Фінляндії, Чорногорії, Швеції, Естонії та Японії.

Готовність прибути висловили лідери Азербайджану, Вірменії, Боснії і Герцеговини, Бразилії, В'єтнаму, Єгипту, Індії, Ісландії, Казахстану, Кіпру, Киргизії, Китаю, Куби, Македонії, Монголії, Північної Кореї, Сербії, Таджикистану, Туркменістану, Узбекистану, Чехії, ПАР і невизнаних Абхазії та Південної Осетії.

Лідери Албанії, Білорусі, Угорщини, Греції, Данії, Іспанії, Італії, Франції, Хорватії та Південної Кореї з рішенням поки не визначилися.

Нагадаємо, в березні минулого року Володимир Путін підписав договір про входження Криму та Севастополя до складу РФ, за чим послідували санкції ЄС і США та охолодження відносин між Росією і Заходом.