ua en ru

Придністров'я заявило про приєднання до РФ вже найближчим часом

Придністров'я заявило про приєднання до РФ вже найближчим часом Фото: Прокудін анонсував швидке приєднання до Росії

"Президент" Придністров'я видав указ, в якому визначено першочергові заходи та інструментарій для приєднання до РФ

Так званий уряд самопроголошеної "Придністровської Молдавської Республіки" заявив про приєднання до Російської Федерації найближчим часом. Про це йдеться на офіційному сайті уряду Придністров'я.

За словами "прем'єра" Придністров'я Павла Прокудіна, визнання і входження до складу РФ - це "національна" ідея їх держави.

"Якщо ми говоримо про те, що рано чи пізно Росія буде нашим домом, то і жити ми повинні за законами цього дому", - зазначив Прокудін.

Нагадаємо, на референдумі, який відбувся 17 вересня 2006 року, 97,2% виборців підтримали курс на незалежність "ПМР" і подальше вільне приєднання Придністров'я до Росії.

Як каже "міністр юстиції" Придністров'я, відповідно до законодавства, воля народу повинна бути відображена в якому-небудь нормативному акті, і це має бути планом дій для органів влади республіки в цілому.

Тому в указі президента ПМР Євгена Шевчука "Про реалізацію підсумків республіканського референдуму, який відбувся 17 вересня 2006 року" визначено першочергові заходи та інструментарій для реалізації "волі народу".

"Документом визначено, що основним напрямком внутрішньої політики Придністровської Молдавської Республіки є приведення правової системи Придністров'я у відповідність з федеральним законодавством Російської Федерації", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Росія нарощує війська вздовж кордону з Україною, в Криму та Придністров'ї.