ua en ru

Причини втрат серед військових будуть ретельно вивчені, - Порошенко

Президент України Петро Порошенко констатує, що останнім часом Україна зазнала прямої агресії, в результаті якої українські військові зазнали важких втрат під Іловайськом. Про це Порошенко заявив у Маріуполі під час спілкування з військовослужбовцями Першої оперативної бригади Національної гвардії, 9-м і 23-м батальйонами територіальної оборони, військовослужбовцями Держприкордонслужби.

Президент запевнив, що будуть з'ясовані всі обставини такого розвитку подій. "Причини важких втрат будуть ретельно вивчені і проаналізовані для того, щоб вони не повторилися в майбутньому", - сказав Порошенко. Він нагадав, що розслідування факту оточення і загибелі військових у районі Іловайська та інших точках здійснює військова прокуратура.

"Слідчі вивчають, як планувалися і проводилися ці операції. Призначено військово-тактичну експертизу, яка дасть відповідь щодо правомірності прийняття рішень командним складом сил АТО і ступеня їхньої відповідальності. Винні не уникнуть покарання", - зазначив Порошенко, запевнивши у відповідних кадрових висновках за результатами розслідування. Разом з тим Президент зазначив, що рішення будуть виваженими і він, як Головнокомандувач Збройних сил, не допустить показової розправи над командирами.

"Ворог не в Карпатах саме тому, що ви своїми грудьми прикриваєте Україну тут, у приазовських степах", - констатував він.

Наприкінці зустрічі Президент вручив військовослужбовцям державні нагороди.