ua en ru

Причетні до 150 пограбувань іноземців: у Києві викрили злочинне групування

Причетні до 150 пограбувань іноземців: у Києві викрили злочинне групування Фото: поліція викрила злочинне групування, яке причетне до 150 нападів на іноземців (ssu.gov.ua)

Внаслідок масштабної спецоперації, київські правоохоронці успішно знешкодили злочинну групу, яка може бути причетна до майже 150 нападів на іноземців. Банда використовувала один і той самий "сценарій" з початку 2020 року.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на пресслужбу Київської міської прокуратури.

За словами керівника столичної прокуратури Олега Кіпера, майже 150 нападів на іноземців відбувалися протягом двох останніх років в одних і тих самих розважальних закладах.

Згідно з даними слідства, іноземцям надавалися чеки, у яких сума в 5-10 разів перевищувала реальну ціну замовлення. Після того, як жертви відмовлялися платити, їх запрошували до кімнати адміністратора. Застосовуючи фізичне насильство й психологічний тиск, зловмисники змушували їх оплачувати рахунки, або ж силою відбирали кошти, особисті речі й цінності.

Внаслідок масштабної спецоперації, поліція повідомила про підозру 10 особам злочинного групування й працівнику патрульної поліції, який виконував роль водія для банди.

"У ході спецоперації були затримані організатор групи - уродженець РФ, громадянин Ізраїлю, який перебуває у розшуку Інтерполу за фінансові махінації, а також громадяни України та Азербайджану. Також зловмисникам допомагали окремі громадянки України, які запрошували іноземців саме до цих закладів", - відзначає пресслужба.