ua en ru

Причетну до схем в Міноборони компанію захищатиме екс-замгенпрокурора

Причетну до схем в Міноборони компанію захищатиме екс-замгенпрокурора Фото: Віталій Касько (facebook.com/TransparencyInternationalUkraine)

Віталій Касько склав повноваження члена правління "Transparency International Україна"

Колишній заступник генерального прокурора Віталій Касько склав повноваження члена правління "Transparency International Україна" і має намір захищати інтереси скандальновідомої компанії "Трейд Коммодіті" щодо позиції в кримінальній справі НАБУ про закупівлю палива Міноборони. Про це повідомляє прес-служба TI у Facebook.

"Член Правління Transparency International Україна, партнер юридичної компанії "Василь Кісіль та Партнери" Віталій Касько склав повноваження. Своє рішення Касько пояснив тим, що як керівник практики кримінального права однієї з провідних юридичних компаній в Україні, він, імовірно, братиме участь у захисті клієнтів, у тому числі й підозрюваних у корупційних злочинах", - йдеться в повідомленні.

В організації пояснили, що, незважаючи на те, що загально-світовою практикою ототожнення адвоката з його клієнтом є неприпустимим, в Україні існують та будуть продовжуватись спроби висвітлити роботу сторони захисту у цих справах як конфлікт інтересів між професійною діяльністю адвоката, та громадською активністю, наразі, як члена Правління представництва глобальної антикорупційної мережі.

UKR/ENG Член Правління Transparency International Україна, партнер юридичної компанії «Василь Кісіль та Партнери» Вітал...

Опубліковано Transparency International Ukraine 15 жовтня 2017 р.

Зазначено також, що правління TI підтримало рішення Каська.

"Стандартами верховенства права розвинутих країн якісний адвокатський захист гарантований будь-кому, зокрема й особам, підозрюваним у корупційних діях. Ми вдячні Віталію за тривалу співпрацю і підтримуємо його бажання зосередитися на адвокатській практиці, якість якої є одним із базових атрибутів справедливого судового процесу", - сказав голова правління Андрій Марусов.

Як адвокат юрфірми "Кисіль і партнери", Віталій Касько має право захищати у судових процесах кого йому заманеться. Навіт...

Опубліковано Natalie Sedletska 15 жовтня 2017 р.

Напередодні у ЗМІ з'явився анонс прес-конференції скандальновідомої компанії "Трейд Коммодіті" щодо позиції компанії у кримінальній справі НАБУ про закупівлю палива Міноборони, участь у якій 16 жовтня має намір узяти Віталій Касько в якості партнера юридичної компанії "Василь Кисіль та партнери".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що причетна до корупційних схем у Міністерстві оборони компанія "Трейд Коммодіті" намагалася брати участь і в тендерах Національної поліції.