ua en ru

Причетна до схем в Міноборони компанія раніше намагалася брати участь в тендерах Нацполіціі

Причетна до схем в Міноборони компанія раніше намагалася брати участь в тендерах Нацполіціі Фото: автомобіль поліції (РБК-Україна)

"Трейд Коммодіті" намагалася виграти тендер на поставку пального на 380 млн гривень

Причетна до схем в Міністерства оборони України компанія "Трейд Коммодіті" раніше намагалася брати участь в тендерах Національної поліції. Про це повідомила прес-служба Міністерства внутрішніх справ (МВС) України.

У відомстві зазначили, що Національна поліція у вересні проводила закупівлю марок бензинів А-92, А-95 і дизельного палива. У системі електронних закупівель Prozorro були оголошені 6 лотів. Запланована вартість закупівель складала 380 млн гривень.

"Трейд Коммодіті" запропонувала найнижчу ціну для всіх марок бензинів і дизельного палива.

"Цей учасник подав документи до процедури закупівлі за схемою, раніше апробованою і впровадженою у кількох державних замовників. Суть її полягає в зниженні під час електронного аукціону ціни на бензини (дизельне паливо) до рівня, значно нижчого за ринкові ціни, що не можуть собі дозволити інші учасники тендеру", - розповіли в МВС.

У відомстві повідомили, що після укладання договору про закупівлю представники "Трейд Коммодіті" зверталися до замовника з вимогою про підвищення ціни на поставлені нафтопродукти.

"Така вимога була обумовлена тим, що діюча за договором ціна є нижче ринкової. При цьому згода державного органу на підняття вартості бензину (чи дизельного палива) та внесення змін до договору могла призвести до вкрай негативних наслідків", - заявили в МВС.

Національна поліція відхила пропозицію "Трейд Коммодіті" за всіма лотами, однак представники компанії намагалися досягти укладення угоди, зокрема, шляхом блокування закупівлі та оскарження її результатів в Антимонопольному комітеті.

Нагадаємо, 11 жовтня в НАБУ заявили, що виявили в Міністерстві оборони України корупційну схему розтрати 149 млн гривень при закупівлі палива. У цій справі затриманий заступника міністра оборони України Ігор Павловський і директор Департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів Міністерства Володимир Гулевич.