ua en ru

За причетність до незаконного видобутку бурштину планується затримання 5 підозрюваних, - Аваков

За причетність до незаконного видобутку бурштину планується затримання 5 підозрюваних, - Аваков Фото: Арсен Аваков

В ході операції з незаконного видобутку бурштину сьогодні провели 123 обшуки

За причетність до незаконного видобутку бурштину планується затримання 5 підозрюваних. Про це 4 липня під час брифінгу заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, передає кореспондент РБК-Україна.

"123 обшуки проведено і частина з них продовжується зараз на території Рівненської області. 32 особи фіксовані нами на сьогоднішній день і підозрюються у скоєнні злочинів у єдиній групі ... На сьогоднішній день передбачаються до затримання по 208 статті КПК декілька осіб, базово зараз розглядають п'ятеро", - заявив Аваков, зазначивши, що в залежності від результатів обшуків, генеральний прокурор прийматиме рішення щодо розвитку відповідної ситуації.


За словами міністра, в операція з боротьби з незаконним видобутком бурштину на території Рівненської, Житомирської і Волинської областей була проведена силами Національної поліції України і Національної гвардії України, Генеральної прокуратури і Служби безпеки України. В операції на території Рівненської області брали участь понад 400 оперативників.

"Серед підозрюваних і причетних до цієї схеми, серед тих, хто затриманий буде - керівник обласної прокуратури, ключові співробітники СБУ на місцевому рівні, колишні і нинішні співробітники Національної поліції, у тому числі керівники внутрішньої безпеки Нацполіції області і зокрема керівник підрозділу обласного з захисту економіки і ціла низка злочинних елементів, чистого криміналу, а також з ними причетна ціла низка чиновників з вертикалі адміністрації місцевих".

За словами Авакова, у результаті обшуків у заступника прокурора Рівненської області були виявлені злитки золота, велика колекція дорогих годинників, мішки бурштину, і готівка.

Нагадаємо, раніше у Рівному затримали заступника областного прокурора.