ua en ru

Прибула на Донбас президентська гумдопомога відправлена на окуповану територію

Перша партія президентської гуманітарної допомоги, яка прибула напередодні на Донбас, відправлена на окуповану територію. Про це повідомили в управлінні інформаційної політики та з питань преси Донецької облдержадміністрації.

"Сьогодні до міста Жданівка вирушила вантажівка з продуктами харчування для пацієнтів обласного психоневрологічного диспансеру. Так, у Жданівці відвантажили десять тонн продуктів - борошно, крупи, овочі, фрукти та консерви", - йдеться в повідомленні.

Це перша поставка гуманітарної допомоги з вантажу, доставленого 25 грудня в Донецьку область з ініціативи Президента України Петра Порошенка.

Нагадаємо, 25 грудня до Краматорська прибуло понад 260 тонн продуктів харчування для найбільш нужденних мешканців регіону. Тоді ж голова ОДА Олександр Кіхтенко повідомив, що обласна влада зробить все можливе, щоб ця допомога прийшла і громадянам України, які проживають на окупованій території.

Нагадаємо, як заявила сьогодні уповноважений Президента України з питань мирного врегулювання конфлікту в Донецькій і Луганській областях, нардеп Ірина Геращенко, на Донбасі завершено розподіл української гуманітарної допомоги.

Днем раніше, 29 грудня, на Донбасі відбулося відвантаження близько 30 тонн гуманітарної допомоги для переселенців, що проживають на вільних територіях регіону. Вантаж, зокрема, був направлений у Димитров, Красноармійськ, Великоновоселківку, Мар'їнку і Добропілля.