ua en ru

Прибутки фонду дочки Путіна за рік зросли в 3,5 рази

Прибутки фонду дочки Путіна за рік зросли в 3,5 рази Фото: Катерина Тихонова (navalny.com)

У фонді пояснили, що прибуток зріс через реалізацію 22 проектів

Прибуток фонду молодшої дочки Володимира Путіна Катерини Тихонової за рік зросла в 3,5 рази. Про це повідомляють російські ЗМІ.

"Фонд "Національний інтелектуальний розвиток", що працює під брендом "Іннопрактика" збільшив прибуток в 3,5 рази - до 113,9 млн рублів", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видань, виручка "Іннопрактики" за рік зросла з 182,6 млн до 264 млн рублів. У фонді пояснили, що прибуток зросла через реалізацію 22 проектів.

Наголошується, що вчені МДУ імені Ломоносова за підтримки фонду і "Роснефти" виділили мікроорганізми, які можуть розкладати нафту і нафтопродукти в акваторії морів, на узбережжі, кораблях і бурових платформах при мінусових температурах.

Крім того, "Роснефть" реалізувала проект підготовки попутного нафтового газу на основі технології фонду.

Так, вартість активів фонду в минулому році перевищила 1 млрд рублів, що в два з гаком рази більше, ніж показник 2015 року, тоді вартість активів становила 418 млн рублів.

Партнерами фонду з науково-дослідним і дослідно-конструкторських робіт були такі компанії, як "Роснефть", "Росатом", НОВАТЕК, "Транснефть" і інші.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Міністерство юстиції Російської Федерації оголосило попередження фонду "Міждисциплінарні ініціативи в галузі природничих і гуманітарних наук" (ФМІ), співвласником якого виступає Катерина Тихонова.