ua en ru

Президенти Азербайджану, Вірменії та РФ дійшли згоди щодо Нагірного Карабаху

Президенти Азербайджану, Вірменії та РФ дійшли згоди щодо Нагірного Карабаху Фото: Алієв, Саргсян і Путін зустрілися в Петербурзі

Оприлюднено спільну заяву за результатами низки двосторонніх і тристоронніх зустрічей

Президенти Азербайджану, Вірменії та Росії, що зустрілися в російському Санкт-Петербурзі, досягли порозуміння щодо Нагірного Карабаху. Про це йдеться у спільній заяві, оприлюдненій за результатами низки двосторонніх і тристоронніх зустрічей, передає Радіо Свобода.

Зазначено, що Ільгам Алієв, Серж Сарґсян і Володимир Путін підтвердили попередні домовленості щодо стабілізації в зоні конфлікту і просування мирного процесу. Вони також домовилися збільшити кількість міжнародних спостерігачів у зоні конфлікту й висловили задоволення тим, що там останнім часом зберігається режим перемир’я, йдеться в заяві.

Як повідомив журналістам міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров, Путін зустрічався окремо з Сарґсяном і Алієвим, потім вони мали ще кілька зустрічей утрьох.


Реагуючи на цю зустріч, міністри закордонних справ Вірменії й Азербайджану виступили в Єревані й Баку з заявами, в яких назвали її конструктивною і висловили сподівання, що процес мирного врегулювання конфлікту навколо Нагірного Карабаху буде продовжено.

Для Алієва і Сарґсяна це була друга зустріч, що відбулася після досягнутого на початку квітня перемир’я, яке зупинило новий спалах бойових дій навколо Нагірного Карабаху між військовими Азербайджану і сепаратистами, підтримуваними Вірменією. Перед тим вони зустрічалися у Відні у травні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що глави Вірменії Серж Сарґсян та Азербайджану Ільгам Алієв зустрінуться 20 червня у Петербурзі (РФ) для обговорення шляхів вирішення конфлікту у Нагірному Карабасі.