ua en ru

Президентський законопроект про валюту ухвалять у другому читанні до кінця сесії

Президентський законопроект про валюту ухвалять у другому читанні до кінця сесії Фото: Михайло Довбенко (УНІАН)

Серйозні зміни можуть бути у прикінцевих положеннях законопроекту

Президентський законопроект про валюту ухвалять у другому читанні до кінця цієї сесії. Про це у коментарі РБК-Україна розповів перший заступник голови парламентського комітету з питань фінансової політики і банківської діяльності, народний депутат від фракції "Блок Петра Порошенка" Михайло Довбенко.

"Я думаю, що швидше за все при досить активній роботі всіх робочих груп, можливо, що до кінця цієї сесії ми зможемо вийти на друге читання законопроекту "Про валюту". Краще, щоб липня, бо коли ми перейдем у передвиборчий процес буде важко говорити про конструктивні речі і зібрати кворум у залі", - розповів Довбенко.

За його словами, до другого читання законопроект зможуть доповнити новими правками.

"Я думаю, що до другого читання ми його ще зуміємо поправити. Дещо може бути чіткіше виписано… Там у прикінцевих положеннях ми зафіксували цілу низку документів, які має змінити Нацбанк. Деякі з тих нормативних документів ми швидше за все зафіксуємо в законі. Я думаю, що прикінцеві положення будуть мати серйозні зміни", - додав нардеп.

За його словами, депутати мають ухвалити проект закону "Про валюту" у другому читанні і в цілому тільки після того, як у парламенті буде зареєстровано ще три додаткових законопроекти.

"Цей закон є одним із пакету законодавства, який лібералізує валютне регулювання і нашу зовнішньо-економічну діяльність. Президент України Петро Порошенко анонсував, що він вноситься від імені глави держави як невідкладний, але він є і в пакеті інших. Ще є три законопроекти з пакету. Як тільки вони будуть зареєстровані і потраплять на розгляд комітету податкової та митної політики, тоді вже ми синхронізуємо рух в одному напрямку. Ми можемо не встигнути до 15 липня тільки, якщо увійдемо у серйозний процес доопрацювання законів", - додав парламентар.

Нагадаємо, ВР підтримала законопроект №8152 "Про валюту" про встановлення режиму валютного регулювання, який передбачає вільне проведення валютних операцій їх суб'єктами. За документ проголосували 253 нардепи.