ua en ru

Після президентських виборів у США збільшилася кількість російських шпигунів, - CNN

Після президентських виборів у США збільшилася кількість російських шпигунів, - CNN Фото: Росія збільшила шпигунську мережу в США (newsbel.by)

Зараз у Сполучених Штатах, ймовірно, діють близько 150 працівників спецслужб РФ

У США після президентських виборів зросла кількість співробітників російських спецслужб. Про це повідомляють колишні і нинішні співробітники американської розвідки, передає CNN.

Зі слів співрозмовників телеканалу, зараз вуСполучених Штатах діє близько 150 російських шпигунів.

Стів Холл, який раніше керував спецопераціями ЦРУ, заявив, що метою російських спецслужб є збір інформації про адміністрацію Дональда Трампа, яку в Москві вважають непередбачуваною, тож намагаються отримати доступ до секретних даних.

Наголошується, що Москві вдалося відновити втрати після висилки 35 дипломатів, підозрюваних у шпигунстві, в грудні минулого року.

Зі слів співрозмовників телеканалу, адміністрація Барака Обами і нинішнє керівництво Державного департаменту надавали і продовжують надавати візи людям, які підозрюються у роботі на спецслужби Росії.

У зовнішньополітичному відомстві США на критику на свою адресу відповідають, що намагаються знайти сфери співпраці з РФ, які могли б бути вигідні Сполученим Штатам.

Тим більше, у Держдепу часто немає підстав відмовити у візі іноземцям, які офіційно приїздять у країну під виглядом звичайних бізнесменів.

Нагадаємо, перед початком саміту G20 у Німеччині звинуватили низку великих країн, зокрема РФ, Китай, Іран та Туреччину, у шпигунстві на німецькій території.