ua en ru

На президентських виборах у Південній Кореї проголосувало більше половини виборців

На президентських виборах у Південній Кореї проголосувало більше половини виборців Фото: вибори в Південній Кореї

Станом на 13:00 за місцевим часом явка виборців склала 55,4%

Більше половини виборців Південної Кореї вже проголосували на дострокових президентських виборах, які почалися близько 09:00 за місцевим часом (03:00 за київським часом). Про це повідомляє Yonhap з посиланням на Національну виборчу комісію Південної Кореї.

Повідомляється, що станом на 13:00 за місцевим часом (07:00 за київським часом) явка виборців склала 55,4%.

Зазначають, що в Південній Кореї працює 13 тис. 964 виборчі дільниці. У виборах планують взяти участь близько 82% громадян або 42,4 млн осіб з 51 млн. Голосування завершиться о 20:00 за місцевим часом, тобто о 14:00 за Києвом.

Згідно з соціологічними опитуваннями, фаворит виборчих перегонів - колишній глава раніше опозиційної, а тепер правлячої демократичної партії "Тобуро" Мун Чже Ін. Його передвиборна програма включає в себе більш м'який політичний курс у стосунках з КНДР, реформи великих південнокорейських компаній, таких, як Samsung. Також він виступає за самостійність країни у відносинах з США.

Дострокові вибори в Південній Кореї були організовані після того, як колишня президент Пак Кин Хе достроково покинула свій пост через звинувачення в корупції.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Південній Кореї почалися вибори президента. Всього у виборах беруть участь 13 кандидатів.