ua en ru

Чубаров закликав визнати нелегітимним президента РФ через вибори в окупованому Криму

Чубаров закликав визнати нелегітимним президента РФ через вибори в окупованому Криму Фото: Рефат Чубаров закликає не визнавати легітимність новго президента Росії після виборів у Криму (РБК-Україна)

Після президентських виборів в РФ Україна буде закликати міжнародних партнерів обмежити контакти з Путіним

"Новий" президент Російської Федерації має бути визнаний нелегітимним, оскільки в його обранні будуть брати участь громадяни України в окупованому Росією Криму. Про це заявив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров в ефірі "5 каналу".

"Тепер мова йде про те, що обирається президент Російської Федерації. І він обирається на виборах, які незаконно розповсюджені на територію іншої держави, тобто української держави. І таким чином новообраний президент стає не лише токсичним, але він має бути визнаним нелегітимним, оскільки в його обранні брали участь люди, які живуть на території іншої держави", - сказав Чубаров.

Крім того, за його словами, після президентських виборів у РФ Україна буде закликати міжнародних партнерів обмежити контакти з Путіним, оскільки у його переобранні приймуть участь мешканці Криму.

"Вчора на засіданні комітету ВР у закордонних справах ми обговорювали питання, коли розглядали ініціативу мого колеги, нардепа максима Бурбака. Робоча група до 27-го лютого має винести на розгляд ВР відповідну заяву, ми її схвалимо постановою, і в якій маємо звернутися до всього світу з приводу цих виборів, які незаконно будуть проводитися в Україні і в українському Криму", - заявив голова Меджлісу.

Він також додав, що зараз тривають дискусії щодо того, наскільки жорство Україна має висловити свою позицію, оскільки проблема "не лише в жорсткості, а проблема в реальності її реалізації".

"Якщо просто сказати: не визнавайте легітимність особи, яка буде обрана в результаті таких незаконних виборів, ми не зможемо це зреалізувати, але можемо пропонувати їм (міжнародним партнерам, - ред.) протягом каденції отакого обраного російського президента уникати його запрошення в свою державу, уникати їхні запрошення, не здійснювати візити. Сьогодні по факту є держави, які так і роблять, наприклад балтійські", - додав Чубаров.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що Кремль планує провести вибори президента Росії, які відбудуться 18 березня 2018 року, також на території анексованого Криму. Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров закликав Україну та її партнерів зайняти єдину позицію та не визнавати такі вибори. Також він закликав кримчан усіх національностей бойкотувати вибори президента РФ на території півострова.