ua en ru

У президента закликали пришвидшити розгляд фінансових законопроектів

У президента закликали пришвидшити розгляд фінансових законопроектів Фото: Ірина Луценко (УНІАН)

Порошенко закликає ВР прийняти проекти законів щодо врегулювання ринків фінансових послуг

Президент Петро Порошенко закликає парламент пришвидшити розгляд низки фінансових законопроектів. Про це повідомила представник президента у Верховній раді, народний депутат Ірина Луценко, передає кореспондент РБК-Україна.

За її словами президент України звертається до парламенту прискорити розгляд законопроектів № 2413-А та №2414-а, які стосуються врегулювання ринків фінансових послуг.

"Виступаючи на форумі у Харкові, президент Петро Порошенко звернув увагу на необхідність розгляду проектів законів про податок на виведений капітал, про концесії, про процедуру банкротства, про Національне бюро фінансової безпеки та про бізнес-омбудсмена", - повідомила Луценко.

Нагадаємо, президент Петро Порошенко в ході щорічного послання Верховній раді 20 вересня заявив, що нардепи повинні прийняти закон про податок на виведений капітал. За його словами, прийняти закон про податок на виведений капітал потрібно ще до виборів. Порошенко зазначив, що даний закон підтримує українського виробника.

Як писало РБК-Україна раніше, 5 липня у Раді з'явився президентський законопроект про податок на виведений капітал. Порошенко визначив даний проект як невідкладний. У той же час прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявляв, що введення податку на виведений капітал може привести до втрат бюджету.