ua en ru

Президент розповів про поліпшення ситуації в питанні енергетичної безпеки України

Президент розповів про поліпшення ситуації в питанні енергетичної безпеки України Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

До 2035 року передбачається дворазове зниження рівня енергоємності нацекономіки

Президент України Петро Порошенко заявив про поліпшення ситуації в питанні енергетичної безпеки України. Про це він повідомив в ході виступу на конференції "Посилення потенціалу зростання України: перспективи майбутнього покоління", передає прес-служба глави держави.

"У листопаді буде 2 роки, як ми не купуємо російський газ. Ми ухвалили цілий ряд нових законів у сфері енергетики для реформування енергетичних ринків і перебудували її у відповідність з європейськими стандартами, включаючи важливі закони у сфері енергоефективності", - заявив Порошенко.

Він додав, що відповідно до урядової енергетичної стратегії України на період до 2035 року передбачається дворазове зниження рівня енергоємності національної економіки, енергетична безпека, перехід до енергоефективного споживання з впровадженням інноваційних технологій згідно з практикою Європейського союзу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про заяву Порошенка, що Україна за опитуваннями є першою в планах на відвідування потенційних інвесторів в найближчі 12 місяців.