ua en ru

Лідер Південної Осетії повідомив про підготовку референдуму про входження в РФ

Лідер Південної Осетії повідомив про підготовку референдуму про входження в РФ Фото: Леонід Тібілов

За його словами, після референдуму самопроголошена республіка отримає конституційні підстави для ініціювання питання про входження в РФ

Референдум про входження самопроголошеної Південній Осетії до складу Росії відбудеться і повинен пройти в особливій формі. Про це в посланні до народу і парламенту повідомив "президент" Південної Осетії Леонід Тібілов, ТАСС передає.

"У поточному році ми маємо намір продовжити консультації з російською стороною з питання проведення референдуму.", - заявив Тібілов.

За словами "президента" Південної Осетії, таким чином, республіка отримає тверді конституційні підстави для ініціювання питання про входження до складу Росії, і, при цьому, не буде зобов'язувати російську сторону відразу реагувати на результати референдуму. Але в подальшому, за погодженням з російською стороною, у Південній Осетії буде можливість без зволікання вийти з ініціативою про входження до складу Росії.

"Нас турбують і в цілому різке ускладнення міжнародної обстановки події на Україні, в Сирії і на всьому Близькому Сході, наближення НАТО до російських кордонів, триваюча войовнича антиросійська і антиосетинская риторика наших південних сусідів. У цих умовах ми ще гостріше відчуваємо необхідність здійснення нашої давньої мрії - возз'єднання з Великою Росією і вирішення проблеми розділеного осетинського народу", - обґрунтував своє рішення президент.

Нагадаємо, в кінці листопада 2015 р. "президент" Південної Осетії Леонід Тібілов заявив про своє рішення ініціювати проведення референдуму з питання входження Південної Осетії до складу Російської Федерації.