ua en ru

Президент Південної Осетії Кокойти не має наміру приймати ультиматуми опозиції

Діючий Президент Південної Осетії Едуард Кокойти заявив, що влада самопроголошеної республіки не має наміру приймати ультиматуми опозиції, повідомляє радіо "Свобода".
Разом з тим, Кокойти визнав об'єктивними деякі вимоги опозиціонерів щодо недавніх президентських виборів, результати яких визнані недійсними Верховним судом.
Кокойти завірив, що діалог з опозицією буде продовжений.
Прихильники Алли Джиоєвой вимагають визнати її перемогу на виборах, домагаються відставки чинного Президента, голови Верховного суду і генерального прокурора. У разі невиконання вимог, опозиціонери мають намір розпочати акції непокори.

Нагадаємо, що 29 листопада Верховний суд Південної Осетії оголосив недійсними минулі президентські вибори. Таке рішення суд прийняв за підсумками розгляду скарги правлячої партії "Єдність" на дії прихильників опозиційного кандидата Алли Джіоєвой і на Центральну виборчу комісію, яка не припинила ці дії. Повторні вибори в Південній Осетії призначені на 25 березня 2012 р. При цьому, згідно з судовим рішенням, Джиоєва не зможе взяти участь у нових виборах.
Сама Джиоєва повідомляла, що зустрічалася з головою Центральної виборчої комісії республіки Белою Плієвой, яка передала їй підсумковий протокол другого туру минулих виборів. Згідно з цим документом, Джиоєва обігнала свого опонента - голову МНС Анатолія Бібілова - на 16 процентних пунктів.