ua en ru

Президент внесе в Раду законопроект про розірвання положень договору про дружбу з РФ

Президент внесе в Раду законопроект про розірвання положень договору про дружбу з РФ Фото: Петро Порошенко (prezident. gov.ua)

Порошенко підкреслив право України на самооборону

Президент України Петро Порошенко найближчим часом внесе на розгляд парламенту законопроект, яким запропонує розірвати деякі положення Договору про дружбу і співпрацю між Російською Федерацією і Україною. Про це глава держави заявив під час виступу на Міжнародному форму з безпеки в Києві, передає кореспондент РБК-Україна.

За словами Порошенка, Україна має право на самооборону і тому в односторонньому порядку має намір розірвати ті положення зазначеного документа.

"Наступним кроком буде внесення мною в український парламент проекту закону про негайне одностороннє припинення дій окремих положень договору Про дружбу, співробітництво, партнерство між Україною і Росією" в частині, в якій дія цього договору не сумісно з національними інтересами держави і реалізації нашого українського права на самооборону Хочу підкреслити, що така можливість дається нам міжнародним правом", - заявив президент.

За словами президента, йдеться про статті щодо стратегічного партнерства, а також двосторонню співпрацю в сфері військового співробітництва.

Нагадаємо, за словами заступника голови МЗС Олени Зеркаль, Україна не продовжуватиме договорів "Про дружбу, партнерство і співробітництво з РФ" на наступні 10 років.