ua en ru

Президент прискорює розгляд законопроекту про ринок землі, - Томенко

Законопроект про ринок землі, розгляд якого намагається прискорити Президент України Віктор Янукович, проаналізований науково-експертним управлінням, і за результатами аналізу його пропонується направити на повторний розгляд у першому читанні. Про це на брифінгу заявив віце-спікер парламенту Микола Томенко, передає кореспондент РБК-Україна.
"Президент прискорює розгляд законопроекту про ринок землі. Нам 8 законопроектів пропонується від імені Президента... на цьому тижні. Інформую вас, що закон про ринок землі проаналізовано науково-експертними управлінням, і пропонується направити його на повторне перше читання", - розповів Томенко.
Він висловив стурбованість тим фактом, що Президент намагається прискорити розгляд цих законопроектів, і пов'язує це з тим, що вже з 1 вересня 2012 р. термін дії мораторію на продаж землі іноземцям закінчується.
"Мораторій у нас автоматичний, з 1 січня 2012 р. зникає, і якщо буде прийнятий законопроект, очевидно, що це прискорення означає, що команда Президента хоче продавати землі вже з 1 січня 2012 р.", - відзначив віце-спікер.